20.01.2023 ob 16:02
Deli članek
Zmaga domačinke, Ilka Štuhec odlična druga

Ilka Štuhec odlična druga

Cortina d'Ampezzo (Belluno), (MOREL)– Sofia Goggia je danes pripravila šov na smuku, ki je odprl tri dni trajajočega svetovnega pokala smučark v Cortini, ki ga organizira Fondazione Cortina. Goggia je z današnjim zmagoslavjem dosegla svojo tretjo zmago v smukaški karieri na Olympia delle Tofane, s čimer je skupno število uspehov v karieri dosegla 21. Šampionka iz Bergama, ki je včeraj dosegla najboljši čas na treningu, je danes zasedla najvišjo stopničko pred Slovenko Ilko Štuhec (+0,13 sekunde) in Nemko Kiro Weidle (+0,36 sekunde). V prvi peterici sta še Američanka Mikaela Shiffrin (+0,50 sekunde) in Švicarka Lara Gut-Behrami (+0,53 sekunde).

"To zmago posvečam Eleni Fanchini, ki ima težke trenutke v življenju," je pojasnila Sofia Goggia. »Kar zadeva dirko, sta bili danes dve dirki, za tiste, ki smo štartale prve, je bila vidljivost enaka, nato pa se je po postanku zaradi padca Corinne Suter odprla in smo se lahko spustili s popolno vidljivostjo na 100 km/h naredi razliko. Imele smo solidno, a ne popolno dirko in to popoldne želim opraviti natančno video analizo. V prvem delu sem bil preveč natančena, morala bi smuči malo bolj spustiti, a me vseeno malo pestila poškodba roke. Vendar sem očitno zadovoljena z rezultatom. Jutri je druga dirka in kot vemo, je naslednja dirka vedno najpomembnejša.

»Res sem vesela, to drugo mesto je odličen rezultat,« je poudarila Ilka Štuhec. »Pogoji so bili odlični, vidljivost za prve štartne številke ni bila  popolna, a to je del igre. Na jutrišnjem drugem smuku ne želim ponoviti napak, ki sem jih naredila danes.«

"To je moje drugo tretje mesto v smuku v tej sezoni," je komentira Kira Weidle. »Zadovoljena sem, a želim biti še boljša in res sem vesela, da bom jutri dobil drugo priložnost. Goggia ni nepremagljiva.

Jutri, v soboto, 21. januarja, bo na sporedu drugi smuk s startom ob 10.00. (konec)