12.04.2024 ob 09:00
Deli članek
Fajonova prihodnji teden na Japonskem

Tanja Fajon

Ljubljana (MOREL)- Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon se bo v začetku prihodnjega tedna mudila na uradnem obisku na Japonskem. Obisk odraža kontinuiteto dobrih odnosov med državama in je namenjen nadaljevanju političnega dialoga na visoki ravni, promociji slovenskega gospodarstva na Japonskem in krepitvi sodelovanja na drugih področjih, ki so v obojestranskem interesu.

Ministrica bo v okviru uradnega obiska v ponedeljek, 15. aprila, opravila pogovore z gostiteljico, ministrico za zunanje zadeve Japonske Yoko Kamikawa, v torek, 16. aprila, se bo srečala z namestnikom ministra za gospodarstvo Kazuchiko Iwatom ter se v Japonskem poslovnem klubu pogovarjala s predstavniki japonskih gospodarskih inštitucij, med drugim z izvršnim direktorjem korporacije Hitachi in predsednikom upravnega odbora druge največje japonske banke SMBC.

Ministrico bodo na obisku na Japonskem spremljali predstavniki vodstva nedavno ustanovljenega konzorcija 18 slovenskih podjetij in partnerjev za vzpostavitev ekosistema vodika iz nizkoogljičnih virov, ki ga je organiziral Slovensko-japonski poslovni svet, koordinirala pa ga bo družba ELES. To so spooročili iz zunanjega ministrstva.(konec)