15.04.2024 ob 23:53
Deli članek
Izraelci so željni tudi iranske krvi

Izraelci bi radi v vreče spravili tudi Irance/foto FoNet

Jeruzalem (MOREL/FoNet) - Izraelska vojaška vlada je zaključila zasedanje, na katerem je bila, kot je bilo že napovedano, tema odgovor Izraela na iranski napad, so danes poročali izraelski mediji. 

Kanal 12 jeporočal, da so razpravljali o več možnostih, od katerih je vsaka predstavljala "boleč" odgovor Iranu, ki pa ne sproži regionalne vojne, je poročal The Times of Israel. Vojni kabinet namerava tudi izbrati odgovor na iranski napad z raketami in brezpilotnimi letali v soboto zvečer, ki ga ZDA ne bodo preprečile, je poročal Channel 12. Izraelski mediji poročajo tudi o pisanju ameriškega Wall Street Journala (WSJ), ki navaja napovedi ameriških in zahodnih predstavnikov, da se bo Izrael hitro odzval na iranski napad, verjetno že danes. izrazili pa so upanje, da se bosta Iran in Izrael lahko izognila preizkušnji nadaljnjega zaostrovanja.

Medtem se je oglasil iranski zunanji minister Hossein Amir-Abdollahian, ki je zatrdil, da si Teheran ne želi novih napetosti, a je pripravljen na povračilne ukrepe, če se bo Izrael odločil odgovoriti na sobotni napad. "Iran ne želi povečanja napetosti, a se bo odzval nemudoma in močneje kot doslej, če se bo Izrael maščeval," so njegove besede navedli iranski državni mediji. Veleposlanik in stalni predstavnik pri Združenih narodih Amir-Saeid Iravani je v danes objavljenem intervjuju za britansko televizijsko mrežo Sky News napovedal, da bo drugi iranski povračilni ukrep na izraelski napad "najbolj odločilen". V komentarju na trditve Izraela o odločitvi vojnega kabineta o "pomembnem odgovoru" Iranu je Iravani dejal, da "...gre za grožnjo... ne za akcijo," poročajo iranski mediji (konec).