20.06.2024 ob 15:52
Deli članek
Kennedy mlajši za mirovna pogajanja med ZDA, Rusijo in Ukrajino

Washington (MOREL/FoNet) - Kandidat za predsednika Združenih držav Amerike (ZDA) Robert Kennedy mlajši je na družbenem omrežju X objavil del intervjuja s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem v zvezi z Zahodom in vojno z Rusijo zaradi Ukrajine in izjavil, da bi moral Washington začeti "prava" mirovna pogajanja z Moskvo.

"Predsednik Srbije se boji vojne z Rusijo zaradi Ukrajine, boji se izgube milijonov življenj in želi vedeti: kje so odrasli v sobi? In to želim vedeti tudi jaz," je zapisal neodvisni kandidat za predsednika Amerike. "ZDA morajo nemudoma začeti prava mirovna pogajanja z Rusijo, ameriški, ruski in ukrajinski predstavniki pa morajo sesti za pogajalsko mizo," je zapisano v objavi Kennedyja ml. Po njegovih besedah ​​je ves svet "talec posredniške vojne", ki se bije proti Rusiji, večina Američanov pa ne dvomi, zakaj so ZDA vpletene v konflikt. "Pozivam k mirovnim pogajanjem z ZDA, Rusijo in Ukrajino za mizo. Putin je to želel. To bi si morali želeti tudi mi," je zapisal Kennedy mlajši.

O vojni v Ukrajini je Vučić v intervjuju za švicarski Weltwohe dejal, da si Zahod želi zmage v Ukrajini, prav tako Rusija, a da želi videti mir, spominja RTS. "Ko hočeš mir, potem zlahka vidiš probleme, ko pa imaš narativ in retoriko, ki vsak dan poslabšujeta situacijo, potem je vse drugače," je dejal Vučić. (konec)