18.05.2024 ob 23:37
Deli članek
Milanovič od Plenkovičeve vlade na pričakuje nič novega

Zoran Milanovič/foto FoNet

Zagreb /MOREL/(FoNet) - Hrvaški predsednik Zoran Milanović je danes dejal, da od nove vlade Andreja Plenkovilča ne pričakuje nič novega, saj gre za "isto ekipo, isti program in iste ljudi". "Ni nova vlada, to je stara vlada, vse je isto. Predsednik vlade je isti, in še naprej grozi in kaže s prstom.

Tudi to je bil referendum o mandatarju," je dejal Milanović, je poročala HRT. Po njegovih besedah ​​sporočilo volitev še nikoli ni bilo bolj jasno, glede na to, da rezultati kažejo, da je več kot 60 odstotkov volivcev želelo odhod premierja Andreja Plenkovića. "Ampak on je še vedno predsednik vlade. To ni protiustavno, o politični legitimnosti je vsekakor treba razpravljati," je dejal Milanović in dodal, da so ljudje glasovali z neko motivacijo, a volivci Domovinskega gibanja niso glasovali za Plenkovića za predsednika vlade. še štiri leta, niti volivci SDP, Rijeke Pravde ali Mosta.

Na vprašanje, ali je bil po parlamentarnih volitvah oslabljen, je Milanović odgovoril, da so ankete enake, vidi pa le, da se je SDP okrepila, medtem ko je Plenković hkrati najbolj priljubljen in najbolj osovražen politik. (konec)