21.06.2024 ob 19:12
Deli članek
Nejc Žnidarčič in Matija Preskar v sobotnem finalu svetovnega pokala

Nejc Žnidarčič

Mezzana (MOREL)-  Pred spustaši je še finale sprinta na divjih vodah na tekmi svetovnega pokala, ki ta konec tedna poteka v Mezzani. Iz petkovih kvalifikacij sprinta sta v sobotni finale napredovala kajakaša Nejc Žnidarčič, ki je imel drugi čas, in Matija Preskar.
Slikovit italijanski Val di Sole ta konec tedna gosti tretjo in četrto tekmo za svetovni pokal v sezoni 2024. V Mezzani so v četrtek tekmovali v klasičnem spustu, petkov in sobotni program pa sta namenjena sprintu na divjih vodah. Slovenske barve zastopa trojica reprezentantov.
Nejc Žnidarčič je petkov kvalifikacijski nastop v sprintu končal na drugem mestu ter si tako napredovanje v sobotni finale zagotovil že s prvo vožnjo. Od Žnidarčiča, ki bo letos na svetovnem prvenstvu v Španiji znova lovil rekordni naslov svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah, je bil v kvalifikacijah hitrejši le Čeh Vojtech Matejiček. Češki kajakaš je s progo opravil v 38 sekundah, Žnidarčič pa je zaostal za 37 stotink. Na tretjem mestu je kvalifikacijsko vožnjo končal Francoz Augustin Reboul, ki je zaostal za sekundo in 11 stotink. Na tekmi sta nastopila še dva slovenska kajakaša. Matija Preskar je prvo vožnjo zaključil kot 12. kajakaš kvalifikacij, Lenart Stanovnik pa je bil 18. Po prvem nastopu se je neposredno v finale uvrstila le najhitrejša peterica, vsi preostali so morali na progo še enkrat. V drugem nastopu je še zadnjo vozovnico za finale z desetim časom vožnje ujel Matija Preskar, Lenart Stanovnik pa je bil 13. ter tako z nastopi zaključil v kvalifikacijah.
Finale sprinta na tekmi za svetovni pokal v spustu divjih vodah v Mezzani se bo začel v soboto ob 15.10. To je sporočila Nina Jelenc.(konec)