15.04.2024 ob 23:17
Deli članek
Tesla odpušča delavce

Austin (MOREL/FoNet) - Podjetje "Tesla" bo odpustilo več kot 10 odstotkov zaposlenih, ki delajo na področju proizvodnje električnih avtomobilov, so sporočili danes.

V pismu, ki ga je objavila spletna stran "Electrek", je lastnik "Tesle" Elon Musk dejal, da ni ničesar, kar bi bolj sovražil, "ampak to je treba narediti", je poročal BBC. Po zadnjem letnem poročilu je imel največji proizvajalec električnih avtomobilov na svetu po tržni vrednosti decembra 140.473 zaposlenih v obratih po vsem svetu. "Opravili smo temeljit pregled in sprejeli težko odločitev, da zmanjšamo naše število zaposlenih za več kot 10 odstotkov na svetovni ravni. Ničesar ne sovražim bolj, a to je treba storiti. To nam bo omogočilo, da bomo inovativni in lačni naslednje rasti fazni cikel," je dejal Musk. Družba naj bi poročala o četrtletnih dobičkih pozneje ta mesec, vendar je že poročala o padcu dobav vozil v prvem četrtletju, prvem v skoraj štirih letih.

Podjetje "Tesla" je prejšnji mesec zmanjšalo proizvodnjo v tovarni v Šanghaju, prejšnji teden pa je zaposlenim, ki delajo na "Cybertracku", sporočilo, da bodo v Austinu skrajšane izmene. Musk je nedavno zanikal poročila, da je podjetje opustilo načrte za proizvodnjo nizkocenovnega avtomobila, kar je bil eden njegovih dolgoletnih ciljev. "Tesla" vse bolj čuti pritisk Kitajske, saj so njena poceni električna vozila začela preplavljati svetovni trg z modeli, ki so dostopni skoraj vsem, za razliko od zelo dragih avtomobilov ameriškega podjetja. (konec)