23.05.2024 ob 13:26
Deli članek
Prekmurje gosti 22. odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni Powered by I Feel Slovenia

Murska Sobota (MOREL)- Med 21. in 25. junijem bo v Murski Soboti potekalo 22. odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni Powered by I Feel Slovenia. Organizator pričakuje 30 tekmovalnih ekip iz Slovenije in tujine.

Po izjemno odmevnem svetovnem prvenstvu v letenju s toplozračnimi baloni, ki je v Murski Soboti potekalo septembra 2022, se tradicija balonarskega športa v Prekmurju nadaljuje. Letos obeležujejo tudi 30. obletnico evropskega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni, ki je potekalo prav v Prekmurju in je utrlo pot balonarskemu športu in tekmovanjem v Sloveniji. Letošnje odprto državno prvenstvo se bo odvijalo med 21. in 25. junijem 2024 na letališču v Murski Soboti. To tekmovanje bo obogatilo sicer pester kulturno-zabavni program festivala Soboški dnevi, ki bo potekal istočasno. Tekmovalni leti bodo potekali zgodaj zjutraj in pozno popoldne, pred sončnim zahodom.

Organizator tekmovanja, Balonarski klub Roto Balon klub iz Murske Sobote, na tekmovanju pričakuje 30 tekmovalnih ekip iz Slovenije ter drugih držav (Avstrije, Madžarske, Italije, Hrvaške ...). Otvoritvena slovesnost bo v petek, 21. junija 2024, ob 20:30 v Mestnem parku Murska Sobota, na se njej bodo med drugim predstavile tudi vse tekmovalne ekipe letošnjega prvenstva. Naj spomnimo: svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni, ki je v Murski Soboti potekalo septembra 2022, se je udeležilo več kot 100 tekmovalnih ekip iz 32 držav. Slovenski pilot Vito Rome je v izjemo močni konkurenci dosegel vrhunski rezultat, in sicer 6. mesto. (konec)