01.06.2024 ob 22:29
Deli članek
Slovenski rokodelski festival na Brdu pri Kranju

Brdo pri Kranju (MOREL)- Slovenski rokodelski festival, ki bo potekal jutri, od 10. do 16. ure, v Parku Brdo pri Kranju, kamor je vstop prost. Že drugo leto zapored bo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport podprlo izvedbo tega osrednjega rokodelskega sejma. Dogodek bo v celoti posvečen rokodelstvu, na njem se bo predstavilo kar 60 rokodelcev in rokodelk iz vse Slovenije.

Sejemsko dogajanje na stojnicah bodo spremljale: rokodelske delavnice za obiskovalce, rokodelske razstave na prostem, bogat otroški rokodelski program in predstavitve drugih nosilcev podpornega okolja rokodelstva.

V dvorani Kongresnega centra Brdo bo ob 10.30 uri potekala okrogla miza »Zakon o ohranjanju in razvoju rokodelstva – prvo leto«, na kateri bodo o izzivih izvajanja novega zakona spregovorili predstavniki: Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Slovenskega etnografskega muzeja, Zveze društev upokojencev Slovenije ter ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.  Državni sekretar Dejan Židan bo v okviru dogodka slavnostno podelil plakete tistim rokodelskim centrom, ki so bili na javnem pozivu ministrstva izbrani kot nosilci podpornega okolja rokodelstva. To so sporočili iz  ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. (konec)