06.07.2023 ob 22:15
Deli članek
Volkswagen pokazal novega T-Crossa1/2

T-cross

Wolfsburg (MOREL) – Volkswagen je predstavil prve podatke in fotografije novega T‑Crossa. Vozilo bo kupcem na voljo s prenovljeno obliko, bogatejšo serijsko opremo, novimi tehnološkimi rešitvami in novo, visokokakovostno zasnovo notranjosti. Predprodaja se bo začela v četrtem četrtletju leta 2023. T-Cross se je v samo štirih letih povzpel na vrh segmenta kompaktnih SUV-jev: za ta vsestranski Volkswagnov model se je odločilo že okrog 1,2 milijona ljudi. T-Cross, ki je zunaj Evrope na voljo tudi kot Tacqua in Taigun, je s povprečno 300.000 izdelanimi primerki letno trenutno eden globalno najuspešnejših Volkswagnovih modelov.

Imelda Labbé, članica uprave znamke Volkswagen, direktorica prodaje, marketinga in poprodaje: "Pozorno smo prisluhnili našim strankam in sistematično nadgradili dobre lastnosti T-Crossa. Prenovljena oblika, nov infotainment sistem in kakovostna celovita zasnova notranjosti se zgledujejo po naslednjem višjem avtomobilskem segmentu. Poleg tega naš kompaktni SUV ponuja veliko prostora za petčlansko družino, obilo shranjevalnega prostora, varčne motorje in visoko stopnjo varnosti."

V trgovske salone bo novi model zapeljal v prvem četrtletju leta 2024. Kljub občutno bogatejši opremi in posodobitvam bo tudi novi T-Cross na voljo po zelo privlačni osnovni ceni. (konec)