17.10.2023 ob 10:10
Deli članek
Zmagovalka  je Valentina Vatovci

Anita Švajger, Valentina Vatovci, Nina Vinšek/foto Peter Hmelak

Brdo pri Kranju (MOREL)- Dobili smo novo World Top Model Slovenia 2023.  To je postala 20 letna Valentina Vatovci iz Obale, visoka 179 cm. Prva spremljevalka je Anita Švajger iz Vrhnike, The Look World Top Model pa Nina Vinšek iz Koroške.

Letošnji izbor, ki ga je vodila Kaly Kolonič, TV voditeljica, lastnica PR Agencije Ekskluzivno in lastnica World Top Model Slovenia, prvič v zgodovini obiskal Fiore Tondi, veliko ime v svetu modnega sveta in lastnik svetovne licence World Top Model, ki je bil nad finalnim izborom navdušen. Obiskalo ga je kar 500 ljudi, med njimi veliko število znanih osebnosti, podjetnikov, umetnikov in tujcev, ki so bili nad prireditvijo navdušeni.

Modeli so se predstavili v ekskluzivni kolekciji ekoloških stenskih tapet oblikovalca Tonija Hamlerja, v večernih glamuroznih oblekah Stojanovski couture in GGW couture ter modnih znamkah Fenzy, Padme Label, Kročeta, Divine Kaly, Red Lips in Ullala.  Za catwalk koreografijo je poskrbela Ana Žvorc, za glasbeno podobo dogodka pa dirigentka Gordana Buh Žgajner.

Zmagovalka World Top Model Slovenia Valentina Vatovci bo decembra odpotovala v Monte Carlo, kjer se bo potegovala za kar 200.000 eur vredno nagrado, letno pogodbo za delo v svetu modelinga v Milanu, Parizu in New Yorku. Fiore Tondi je na koncu izbora povedal: »Zelo sem vesel, da sem prvič prisostvoval kot predsednik žirije na finalu izbora World Top Model Slovenia 2023 ter predstavil svojo mednarodno izkušnjo v svetu mode. Nad organizacijo dogodka, ki ga je organizirala vsestranska Kaly Kolonič sem izjemno navdušen, saj tako raznolikega finala, ki bi zajemal modo, glasbo, ples, umetnost in tako dobro vzdušje v 33 letih še nismo imeli«,(konec)